Door op 23 januari 2015

PvdA Enschede – we zijn uit de startblokken 2015!

We zijn uit de startblokken, het politieke jaar werd dit jaar ‚sportief’ geopend. Op donderdag 22 januari kwamen ruim 40 leden naar het sfeervolle clubhuis van V.V. Rigtersbleek, waar de vereniging ons gastvrij onthaalde met een hapje en een drankje.

Afdelingsvoorzitter Saskia Voortman opende de bijeenkomst en blikte met ons vooruit naar de belangrijke punten die op ons wachten in 2015. Verder vertelde ze uit eerste hand over de prima sfeer op het landelijke PvdA congres en over de belangrijke moties die aan bod kwamen.

Onze fractievoorzitter Laurens van der Velde wenste ons daarna een goed politiek jaar toe en meldde tevreden dat de kritische en constructieve opstelling van onze fractie zijn vruchten begint af te werpen. Hij vertelde ook dat het flink aanpakken is om met een minder grote fractie alle belangrijke ontwikkelingen in de stad goed te volgen. Hij riep ons allen op daarin de fractie bij te staan.

Toen pakte Alieke van Dijk het podium om ons bij te praten over Jonge Socialisten Twente: Alieke, Anne Benneker en Kaz Wesseloo maken deel uit van het kernbestuur. We zullen zeker nog van ze horen en ter plekke werden we opgeroepen om jonge mensen in onze eigen omgeving te porren om actief te worden bij de JS!

Daarna kwamen twee van onze drie kandidaten voor de Provinciale Staten verkiezing 2015 op de zeepkist. André Boersma nam ons mee in de grote problemen waar de werklozen in onze stad voor staan. Hij riep op dat niet te onderschatten: de statistieken mogen dan spreken over 16% werkloosheid, we weten echter dat het werkelijke aantal hoger is, André noemde 25%, doordat mensen moedeloos zijn geworden en zich terugtrekken van de arbeidsmarkt. Werken in Duitsland ziet hij ook niet direct als soelaas, voor veel werk wordt in Duitsland weinig betaald en we hebben niet de fiscale voordelen van Duitsers.

Ben Kokkeler vertelde over de prima wijze waarop de Provinciale Staten 2015 campagne door het Provinciale campagneteam i.s.m. ons team is opgepakt. Hij stelde er trots op te zijn dat hij namens Enschede op de lijst staat, maar ook nadrukkelijk als Twentse kandidaat. Zijn keuze voor de PvdA heeft hij 35 jaar geleden al gemaakt, de keuze om juist nu voor een plek in de Staten te gaan heeft met decentralisaties te maken. Er komt de komende jaren erg veel op gemeenten af dat om nieuwe en intensieve samenwerking vraagt tussen gemeenten onderling en de Provincie. De PvdA speerpunten rond werk en innovatie blijven wat hem betreft daarbij van het grootste belang, waarbij extra aandacht nodig is voor verbetering van werkgelegenheid voor lager opgeleiden door die innovaties. Hij riep ons allen op vanaf 7 februari deel te nemen aan de verkiezingsactiviteiten.

Daarna hieven we op uitnodiging van fractielid Arjan Kampman het glas, waarop de prima sfeer in het clubhuis ruimte bood aan vele enthousiaste gesprekken. Daarin ging het o.a. over het PvdA congres en alle positieve berichten in de landelijke pers over de top-3 burgemeesters van Nederland: goud, zilver en brons gingen naar de PvdA-ers Ahmed Aboutaleb, Eberhard van der Laan en Peter den Oudsten!

De goede stemming zit er helemaal in, wij zijn uit de startblokken, op naar de Statenverkiezingen 2015, tot ziens op de verkiezingsmarkten!