OmArm Enschede

Door Rienke Hofman-Bijlstra op 29 februari 2020

In de afgelopen maanden heeft het onderzoeksteam van 1Twente in OmArm Enschede armoede een gezicht gegeven, door veelvuldig artikelen in de Tubantia en items op social media, online, op radio en televisie te plaatsen. Wij zijn onder de indruk van alle verhalen die voorbij kwamen. Het is belangrijk dat deze verhalen verteld worden en een gezicht krijgen. Er heerst namelijk vaak een taboe op armoede en schulden. Hopelijk zet het inwoners die hetzelfde mee maken (of mee hebben gemaakt) aan tot het delen van ervaringen en het vinden van de juiste hulp. Want het blijft vaak een zoektocht voor mensen die in de knel zitten, maar er is meer mogelijk qua hulp dan men denkt.

Als fractie werken we natuurlijk ook aan een verbeterde aanpak, voor zover de bezuinigingen uit Den Haag ons dat toestaan. Onze wethouder komt binnenkort met zijn voorstellen voor een beter armoedebeleid.

Wij hebben alle vertrouwen dat onze wethouder deze verhalen van OmArm Enschede als inspiratiebron gebruikt voor het aanstaande armoedebeleid en voor een goede ontvangst ervan in de gemeenteraad.

Rienke Hofman-Bijlstra

Rienke Hofman-Bijlstra

Hallo! Ik ben Rienke Hofman-Bijlstra, 43 jaar, geboren en getogen Enschedese. Samen met mijn man en twee prachtige dochters woon ik in Lonneker. In Lonneker voel ik mij thuis en dat is wat ik iedereen wens: een thuis. Met noaberschap. Sinds mijn geboorte ben ik PvdA’er. Mijn vader was bijstandsmaatschappelijk werker en mijn moeder (wijk)verpleegkundige.

Meer over Rienke Hofman-Bijlstra