Meer passend wonen voor daklozen

Door Rienke Hofman-Bijlstra op 8 juli 2021

Zoals eerder al te lezen was in de Nieuwsbrieven vroegen wij het college meermaals om meer aandacht te hebben voor (dreigende) daklozen die niet snel genoeg een tijdelijke, maar ook duurzame woon- of opvangplek kunnen vinden.

In Enschede hebben we een wachtlijst van 150 mensen die al jaren op een Beschermd Wonen plek, op een eigen thuis, wacht. De druk is hoog op de Maatschappelijke Opvang, vanwege onder meer woningnood. Uiteraard zijn we van meerdere factoren afhankelijk om de benodigde woonvormen te realiseren. Maar wat ons betreft moet er veel meer vaart in komen. Het is tijd voor actie!

Daarom riepen we, samen met Groen Links en DENK, in een (aangenomen) motie daartoe op bij de behandeling van de Zomernota. In oktober van dit jaar verwachten wij van het college een procesplanning aan te leveren met de benodigde woon- en opvangvormen/-behoeftes de komende jaren en bij realisatie te streven naar duurzame oplossingen. Daarbij tijdelijke huisvesting te organiseren waar nodig. Want een thuis is een voorwaarde om mee te doen in onze stad.

Rienke Hofman-Bijlstra

Rienke Hofman-Bijlstra

Hallo! Ik ben Rienke Hofman-Bijlstra, 43 jaar, geboren en getogen Enschedese. Samen met mijn man en twee prachtige dochters woon ik in Lonneker. In Lonneker voel ik mij thuis en dat is wat ik iedereen wens: een thuis. Met noaberschap. Sinds mijn geboorte ben ik PvdA’er. Mijn vader was bijstandsmaatschappelijk werker en mijn moeder (wijk)verpleegkundige.

Meer over Rienke Hofman-Bijlstra