Door op 19 mei 2017

Jan Schaper-leergang op 24 juni, 1 juli en 8 juli

Het gewest Overijssel organiseert in samenwerking met het CLB en het landelijk partijkantoor de Jan Schaper-leergang voor mensen die meer dan een gemiddelde interesse hebben in politiek. Deze leergang heeft tot doel mensen kennis te laten met de praktijk van de lokale politiek en de PvdA en hun eigen ambities en talenten te laten ontdekken en om hen kennis te laten maken met politieke vaardigheden. Ook word je zo geïntroduceerd in een regionaal en landelijk netwerk. Op deze manier krijgen kandidaat-raadsleden een goed beeld van het werk van een raadslid. Ze kunnen zo, wanneer ze zijn gekozen, een vliegende start maken en vanuit de gedachte van Van Waarde als een waarde gedreven politicus kunnen opereren.

Twee fases

De leergang is opgebouwd uit twee fases. De eerste fase van de leergang draait om de eigen politieke drijfveren en het kennismaken met het raadlidmaatschap. Wat komt daar allemaal bij kijken, waar moet men rekening mee houden en hoe kan men zaken bereiken?

De tweede fase van de leergang staat in het teken van politieke visie en vaardigheden. Aan de orde komen de ideologie, de instrumenten van de gemeenteraad, beleidsdossiers en een simulatiespel. De tweede fase van de leergang behandelt de ins en outs van het zijn van een raadslid. Er wordt ingegaan op de beginselen van de partij, op het politieke handwerk en op integriteit. Het volgen van de leergang geeft de deelnemers geen garantie op een plaats op de kandidatenlijst, maar wordt zeer sterk aanbevolen.

In Overijssel

De eerste fase in Overijssel gaat van start op zaterdag 24 juni, 1 juli en 8 juli van 10:00 tot 13:00 uur in het Hervormd Centrum in Nijverdal. Fase 2 vindt plaats op een centrale locatie in het land op 2, 16, 30 september en 8 oktober. Nadere informatie over fase 1 volgt binnenkort, maar als je overweegt je te kandideren voor de gemeenteraad zet deze data dan alvast in je agenda!

De eigen bijdrage voor de leergang bedraagt:
Fase 1 € 25,00
Fase 2 € 50,00