Jan Schaeferprijs 2022

Door Raymon Haveman op 20 september 2022

Op zaterdag 19 november 2022 reikt de Enschedese PvdA-gemeenteraadsfractie, voor de 24ste keer, de Jan Schaeferprijs uit. Deze prijs wordt uitgereikt aan mensen die iets uitzonderlijks hebben gedaan voor de leefbaarheid in stad, wijk of buurt. De prijs is vernoemd naar wijlen Jan Schaefer – oud PvdA-Tweede Kamerlid, staatssecretaris van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, en wethouder in Amsterdam. Van hem is de gevleugelde uitspraak “In gelul kun je niet wonen!” afkomstig.

Daarom een prijs voor mensen die de handen uit de mouwen hebben gestoken en een bijzonder initiatief hebben genomen dat een zichtbare of tastbare verbetering oplevert voor het leefklimaat in onze stad.

De prijs

De prijs bestaat uit een persoonlijke herinnering voor de winnaar(s) en een passend cadeau ter waarde van 500 Euro ter ondersteuning van het initiatief. De uitreiking zal plaatsvinden op zaterdag 19 november 2022. Ook alle genomineerden worden op deze dag in het zonnetje gezet.

De criteria

Iedereen kan kandidaten voordragen. Ook schrijft de fractie wijkraden, buurtcomités, wijkwelzijnsorganisaties, sport- en cultuurverenigingen en andere organisaties aan met de oproep om kandidaten voor te dragen. Om voor de prijs in aanmerking te komen moeten kandidaten aan de volgende criteria voldoen:

  • Het moet gaan om een initiatief dat toegankelijk is en het leefklimaat van stad, wijk, buurt of straat zichtbaar of tastbaar verbetert. Dat kan op uiteenlopende gebieden zijn en zaken betreffen als het bevorderen van de sociale samenhang (door b.v. organisatie van activiteiten in buurt of wijk), sport, onderwijs, cultuur, leefmilieu of het aanzicht van de buurt.
  • De kandidaat/organisatie moet dit initiatief niet beroepshalve/betaald hebben genomen, het moet een pure vrijwilligersactiviteit betreffen.

De beoordeling

Met alle gekandideerde personen/organisaties wordt gesproken. Er wordt een kort verslag opgemaakt ten behoeve van een onafhankelijke jury, die de uiteindelijke winnaar aan zal wijzen.

Aanmelden

Kandidaten kunnen aangemeld worden per Email: [email protected]

De termijn voor aanmeldingen loopt tot en met 16 oktober 2022.

Raymon Haveman

Raymon Haveman

Eén van de belangrijkste voorwaarden om je gelukkig te voelen is een goed thuis. Als iemand die zijn hele leven in Enschede heeft gewoond, is deze stad mijn thuis. Dat is niet afhankelijk van in welke wijk je woont, of welk huis. Wat belangrijk is, is dat je een eerlijke kans krijgt, dat er naar

Meer over Raymon Haveman