Geef dit prentenboek cadeau

Door Narda Teke-Bozkurt op 21 april 2023

Geef dit prentenboek cadeau: Kleine IJsbeer – Een ijsbeer in de tropen

Uit een boek (voor)lezen is niet alleen leuk om te doen, maar ook ontzettend leerzaam. En met de jaarlijkse campagne “Geef een prentenboek cadeau” nu ook heel betaalbaar. Vanaf 12 mei 2023 ligt het prentenboek “Kleine IJsbeer- Een ijsbeer in de tropen” in de boekhandel voor slechts € 2,99. Het boek, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, kan worden weggegeven of gedoneerd aan gezinnen waar behoefte is aan extra aandacht voor taalontwikkeling.

 

Opgroeien tussen boeken

In Enschede is ongeveer 24%* van de bevolking laaggeletterd. In een gezin waar ouders moeite hebben met taal zijn vaak geen of weinig boeken voor kinderen. Voorlezen is vaak niet gebruikelijk. De leesbevorderingscampagne “Geef een prentenboek cadeau” heeft als missie om alle kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste kinderboeken. De PvdA Enschede zet zich graag in voor deze belangrijke, sympathieke campagne.

 

Een IJsbeer in de tropen

Lars, de kleine IJsbeer wordt door zijn vader voor het eerst meegenomen naar de zee. Vader leert hem om te zwemmen, vissen en een sneeuwhoop te maken als bescherming tegen de wind wanneer je slaapt. Maar als de kleine ijsbeer wakker wordt, dobbert hij op een ijsschots midden in de zee. Waar is papa gebleven? En wat is het hier warm! Uiteindelijk komt de ijsbeer terecht in een vreemd warm land waar alles groen is. Hij ziet vreemde planten en bloemen en ontmoet dieren die hij nog niet kent. Maar hoe komt hij weer thuis? Zijn nieuwe vriend Hippo schiet hem te hulp.

Het boek is niet nieuw, en verscheen in maar liefst 35 talen, er zijn wereldwijd ruim 10 miljoen boeken over Lars verkocht en is in 2023 uitgekozen tot prentenboekcadeau van dit jaar.

 

Prentenboek in ruim 20 talen

De boeken kunnen worden voorgelezen maar ook samen via een audiobestand worden beluisterd via de website www.prentenboekeninalletalen.nl

Op deze website zijn audiobestanden te vinden waarin het boek in ruim 20 talen en dialecten wordt voorgelezen.

 

Hoe doet u mee?

De prentenboeken kunnen door u zelf worden gekocht en weggegeven maar kunnen ook via de lokale PvdA worden gedoneerd.

Mensen die met ons mee willen doen kunnen het bedrag naar keuze (wel graag deelbaar door € 2,99) tot en met 14 mei voor 14.00 uur storten via de QR-code, de betaallink, of overmaken op het rekeningnummer van PvdA Enschede onder vermelding boekenactie 2023

 

 

 

 

 

 

 

In samenwerking met verschillende basisscholen, zorgen wij dat de boeken aan kinderen, waar thuis lezen en voorlezen niet vanzelfsprekend is, gegeven worden.

Het afdelingsbestuur, de gemeenteraadfractie en het campagneteam hopen door deze waardevolle leesbevorderingscampagne minstens 250 Enschedese gezinnen blij te maken met een mooi prentenboek.

 

 

 

 

*Bronvermelding: Geletterdheid Inzicht.nl

Narda Teke-Bozkurt

Narda Teke-Bozkurt

Ik ben Narda Teke-Bozkurt. Ik ben getrouwd met Mustafa en moeder van drie geweldige kinderen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als sociaal advocaat. Daarnaast werk ik ook als docent recht bij Saxion in Deventer. Ik ben enorm geïnteresseerd in de maatschappelijke kwesties die we in Enschede moeten oplossen. Denk bijvoorbeeld aan de jeugdzorg,

Meer over Narda Teke-Bozkurt