Door op 26 november 2014

Fractielid Kenan Boz stopt en wordt opgevolgd door Cevdet Örnek

Kenan Boz stopt om gezondheidsredenen als gemeenteraadslid voor de PvdA. Hij zat sinds 2010 in de gemeenteraad en werd bij de verkiezingen van maart 2014 met voorkeurstemmen gekozen in de PvdA-fractie.

“Afgelopen paar jaar heb ik veel onderzoeken gehad naar de oorzaak van diverse vage lichamelijke klachten. Nu is gebleken dat ik slaapapneu heb, waardoor ik jarenlang geen goede nachtrust heb gehad. Dit, in combinatie met werk, raadslidmaatschap en gezin, heeft ervoor gezorgd dat mijn gezondheid sterk achteruit is gegaan”, aldus Boz.
“Uit diverse onderzoeken en gesprekken met specialisten is naar voren gekomen dat ik geen ernstige aandoening heb, maar wel minimaal zes maanden rust zou moeten nemen zodat ik kan werken aan het herstel van mijn gezondheid. Hierdoor kan ik niet mijn functie als raadslid vervullen en leg daarom deze functie neer.”

De PvdA Enschede is Kenan erkentelijk voor zijn jarenlange inzet voor de partij, waarbij hij naast het raadswerk tijd en energie stak in onder andere de oprichting van het ombudsteam, het permanente campagneteam en de jaarlijkse uitreiking van de Jan Schaeferprijs.

Hij zal binnen de PvdA-fractie worden opgevolgd door Cevdet Örnek, die op de kandidatenlijst voor de verkiezingen in maart op plek zes stond. De eerste opvolger, Laurens van Lier, heeft te kennen gegeven de vrijgekomen plek niet te zullen vervullen.

Cevdet is 43 jaar en werkt in het dagelijks leven als Teammanager bij Saxion. Hij heeft ruime ervaring in de gemeenteraad, want hij zat eerder in de periode 1998-2009 voor de PvdA in de Enschedese raad. De PvdA Enschede heeft het volste vertrouwen in Cevdet en wenst hem veel succes bij het vervullen van het raadslidmaatschap namens de PvdA.