Esther-Mirjam Sent gekozen tot partijvoorzitter

7 oktober 2021

Afgelopen week werd duidelijk dat Esther-Mirjam Sent is gekozen tot onze nieuwe partijvoorzitter. Hieronder volgt de eerste mail die ze als partijvoorzitter stuurde.

 

Zaterdag was voor onze partij een bijzondere dag. We namen afscheid van Nelleke Vedelaar en verwelkomden Lenna Vromans als onze nieuwe internationaal secretaris en Marinka Mulder als ons nieuwe partijbestuurslid. We zagen elkaar eindelijk weer zonder coronarestricties. Voor mij was het extra bijzonder. Ik ben nog steeds overweldigd en dankbaar voor alle steun en felicitaties, en ik voel mij vereerd en strijdbaar om als jullie nieuwe voorzitter aan de slag te gaan.

Want er is genoeg te doen. Ik wil van onze partij weer een ideeënpartij maken, waarbij we de krachten bundelen en waarin de leden centraal staan. Daar ga ik vanaf vandaag iedere dag aan werken, samen met jou. Daarover vertelde ik tijdens mijn speech. Die kun je hier terugkijken.

Onze eerste prioriteit zijn de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Ik ben ervan overtuigd dat we die kunnen winnen, zodat we in al die dorpen en steden het verschil maken.  Want daar gaan deze verkiezingen over. Of je nog fijn kunt wonen in jouw buurt. De keuze wie we echt belangrijk vinden. Zijn het de pandjesbazen, aandeelhouders en beleggers? Of zijn het de bewoners, de onderwijzer voor de klas van de kinderen, de verpleegkundige die voor oma zorgt?

Samen kunnen we kiezen voor wat echt belangrijk is. Kiezen voor betaalbare huizen en huren. Voor fijne en groene wijken. Voor starters en tegen beleggers. Samen met iedereen die ook gelooft dat het eerlijker kan.

Juist daarvoor is een sterke PvdA essentieel. En daar heb ik jou bij nodig. Duizenden van ons zetten zich al in voor onze idealen. Als vrijwilliger in de campagne, in een bestuur, in een van onze ombudsteams; noem maar op. Zij maken samen met al onze politici het verschil, overal in ons land. Stel je voor wat een kracht we kunnen ontketenen als daar nog duizenden vrijwilligers bijkomen.

En dus hoop ik dat ook jij vandaag in actie komt. Doe mee en meld je aan als vrijwilliger. Of je nu op grote of kleine schaal actief wil zijn. Liever op straat of online in actie komt. Een ervaren campaigner bent of nieuw bij de partij. Verandering begint bij een actie bij jou in de buurt. En daarom kunnen we niet zonder jou!

Voorwaarts,

Esther-Mirjam Sent
Partijvoorzitter