Clustering van sportparken op stoom

Door Rienke Hofman-Bijlstra op 11 november 2021

In de raadsvergadering van 25 oktober jl. hebben wij ingestemd met de bouw van een multifunctionele sportaccommodatie (MFSA) in Enschede Zuid en de herontwikkeling van Diekman Oost. Een investering van in totaal 4 miljoen euro is nodig om dit te kunnen realiseren.

Met de ontwikkeling van deze twee grote sportparken wordt gewerkt aan een toekomstbestendig en aantrekkelijk sportklimaat in onze stad. Dat bijdraagt aan een toename van leden en dus meer inwoners die gaan sporten en bewegen.

In nauw overleg met de betrokken sportverenigingen en Sportaal is deze clustering van sportparken tot stand gekomen. Daarvoor hebben alle besturen van de betrokken verenigingen, met steun van de leden, een intentieverklaring getekend. De komst van de accommodaties betekent dat een aantal clubs zal moeten verhuizen.

MFSA Zuid

Tijdens onze buurtbivak in Zuid op het terrein van Victoria in september merkten wij hoeveel energie er binnen de verschillende verenigingen Victoria, FC Suryoye en FC Aramea is om in Enschede Zuid samen een ontmoetingscluster neer te zetten. Heel mooi om te zien!

Een vierde club wordt nog gezocht. Om op een ledenaantal uit te komen van zo’n 1500. Dat is nodig om in de toekomst de huurpenningen te kunnen betalen. De gesprekken daarover zijn in volle gang.

Diekman Oost

De Tubanters krijgt meerdere kleinere clubs (voetbal en andere sporten) als medegebruikers van het terrein. PW en Sportclub Enschede verhuizen naar het oostelijk deel van het Diekman. Op het westelijk deel van het Diekman keren naar verwachting in 2023 de eerste selectie en de beloften van FC Twente terug.

Rienke Hofman-Bijlstra

Rienke Hofman-Bijlstra

Hallo! Ik ben Rienke Hofman-Bijlstra, 43 jaar, geboren en getogen Enschedese. Samen met mijn man en twee prachtige dochters woon ik in Lonneker. In Lonneker voel ik mij thuis en dat is wat ik iedereen wens: een thuis. Met noaberschap. Sinds mijn geboorte ben ik PvdA’er. Mijn vader was bijstandsmaatschappelijk werker en mijn moeder (wijk)verpleegkundige.

Meer over Rienke Hofman-Bijlstra