Door op 11 december 2014

Cevdet Örnek geïnstalleerd in gemeenteraad

Sinds maandag 8 december mag Cevdet Örnek zich officieel lid van de gemeenteraad van Enschede noemen. Cevdet neemt de plaats in van Kenan Boz, die vanwege zijn gezondheid een stapje terug moest doen.

Voor de 43-jarige Cevdet is de installatie in de gemeenteraad een rentree in de politieke arena, hij was eerder raadslid voor de PvdA, van 1998 tot 2008. Hij brengt daarmee, naast zijn deskundigheid, relevante politieke ervaring mee voor de fractie.

Natuurlijk werd Kenan Boz nog even in het zonnetje gezet voor zijn inzet in de afgelopen jaren. Bij zijn afscheid had burgemeester Peter den Oudsten mooie woorden voor Kenan, die niet altijd op de voorgrond trad maar achter de schermen flink de mouwen opstroopte. Als voorbeeld noemde Den Oudsten de verkeersontsluiting van terreinen aan de Zuiderval, waar Kenan een grote rol in heeft gehad.

In de komende tijd gaat de fractie bekijken hoe de interne portefeuilleverdeling er uit moet komen te zien. Het is niet zo dat automatisch de portefeuille van Kenan in zijn geheel over gaat naar Cevdet.

Lees hier meer over Cevdet.