Door op 22 januari 2015

Belang van jongerenwerk onderstreept

Zoals ik eerder aankondigde, heb ik in de Stedelijke raadscommissie op 19 januari vragen gesteld over het jongerenwerk.

Aanleiding waren berichten over sluiting van faciliteiten voor jongeren in de avonduren. Die betroffen faciliteiten in de wijken en De Mast, een stedelijke voorziening waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en sporten en waar het specifiek jongerenwerk met jongeren in gesprek kan komen.

Verantwoordelijk wethouder Eelco Eerenberg antwoordde dat hij veel belang hecht aan het jongerenwerk. Er wordt bezuiniging in de sector welzijn, maar volgens hem is het jongerenwerk hiervan uitgesloten. Ook meldde hij dat De Mast gewoon drie avonden in de week open is. Mijn feitelijke informatie was anders, namelijk sluiting van De Mast, maar ik ben blij dat de wethouder aangaf dat deze voorziening niet gesloten is. Hij heeft op korte termijn een gesprek met welzijnsorganisatie Alifa en zal daar ook de ontwikkelingen rond het jongerenwerk aan de orde stellen.

De PvdA hecht veel waarde aan het jongerenwerk. Het is van groot belang voor zowel de jongeren zelf, als voor het welzijn in de wijken. We blijven de ontwikkelingen nauwgezet volgen.
Signalen en berichten zijn welkom!