Door op 25 april 2014

Eindelijk duidelijkheid over Zuivelhoeve

Eindelijk is er duidelijkheid: er komt voorlopig geen uitbreiding van toetjesfabrikant Zuivelhoeve in Twekkelo. Na jaren touwtrekken over de bouw van een grote nieuwe bedrijfsruimte op de huidige locatie in het buitengebied van Twekkelo heeft de Raad van State uitspraak gedaan. De omwonenden zijn in het gelijk gesteld en de Zuivelhoeve mag niet uitbreiden.

Al in 2010 schreef ik in de Nieuwsbrief een artikel met onze bezwaren tegen deze uitbreiding. Die zou een ernstige aantasting van het buitengebied betekenen met het risico dat dit gebied in de toekomst ten prooi valt aan verdere industrievestiging. De gemeenteraad van Enschede nam eerder al een door de PvdA ingediende motie aan om verstening van het gebied tegen te gaan. Jammer dat de gemeente Hengelo, waar dit deel van Twekkelo onder valt, toch toestemming gaf voor de uitbreiding. Goed dat dat de bewoners hebben doorgezet, uiteindelijk met succes.

De eigenaar van de Zuivelhoeve zou zich achter de oren moeten krabben en zijn bedrijf moeten huisvesten op het industrieterrein in Hengelo of op de Marssteden. Allebei dichtbij zijn huidige locatie, met minder schade voor het buitengebied en veel beter bereikbaar voor de aan- en afvoer van goederen. Een win-winsituatie, zou je denken. Misschien bedenkt hij zich dit nu ook.

Lees ook: https://enschede.pvda.nl/2014/04/25/eindelijk-duidelijkheid-zuivelhoeve/