“Help huurders beter en sneller bij huurachterstanden”

Door Arjan Kampman op 7 februari 2018

Afgelopen week was de armoedeconferentie. Hier werd nog eens nadrukkelijk uiteengezet hoe Domijn preventief probeert huurders met betalingsproblemen te helpen. De praktijk bij één van de andere corporaties, De Woonplaats, heeft ons laten zien dat dit bij hen niet het geval is. Als PvdA hebben we daarom vragen aan het college van B&W gesteld.

Vragen

We stelden de volgende vragen:

  1. Is het College n.a.v. de armoedeconferentie van 6 februari j.l. op de hoogte van de inzet van woningbouwcorporatie Domijn om preventief schulden bij huurders te voorkomen?
  2. Is het College met ons van mening dat die inzet helpt om inwoners uit de schuldhulpsanering te blijven?
  3. Is het College met ons van mening dat de andere verhuurders in onze stad eenzelfde inzet zouden moeten plegen vanuit hun verantwoordelijkheid?
  4. Is het College met ons van mening dat ‘scheefwonen’ mede stapeling van schulden kan veroorzaken omdat huurders noodgedwongen in een te duur huis moeten blijven wonen?
  5. Is het College bekend dat in de prestatieafspraak tussen gemeente en corporaties staat ‘de corporaties gaan direct tot actie over in het geval de huurder problemen ondervindt bij het betalen van de huur’.?
  6. Is het College bereid m.n. de woningcorporatie de Woonplaats aan te spreken op een beter toepassen van bovengenoemde uitgangspunten?

Het College van B&W heeft drie weken om te antwoorden.

Arjan Kampman

Arjan Kampman

Arjan Kampman, 55 jaar, geboren en getogen in Enschede. Om precies te zijn de wijk Twekkelerveld. Meer dan 25 jaar getrouwd met Maurizia. Samen hebben we twee zonen, Mauro (24) en Fabio (21). Verbonden Als rasechte Enschedeër voel ik mij enorm verbonden met de stad en al haar vraagstukken. Ik heb mezelf mogen ontwikkelen en

Meer over Arjan Kampman

Waar ben je naar op zoek?