Wind of geen wind?

Door Yara Hümmels op 8 februari 2018

Afgelopen maandag ging het weer over wel of geen windmolens in Enschede. Het onderwerp was helemaal niet aan de orde, maar helaas vonden EnschedeAnders en de SP het nodig campagne te voeren in de raadszaal, in plaats van op straat.

Hoe zit het ook alweer?

Op dit moment is het niet aan de orde dat er ergens in Enschede windmolens geplaatst worden. Wél wordt er binnenkort onderzoek gedaan naar alle mogelijkheden in Enschede voor het opwekken van energie, dan hebben we het over wind, zon, biomassa, en noem maar op. Dit onderzoek (de MER) zal ons vertellen welke opties in Enschede haalbaar zijn en welke consequenties alle opties met zich mee brengen, voor milieu, natuur, mens en toekomst.

Standpunt PvdA

Het plaatsen van windmolens in het buitengebied van Enschede heeft niet de voorkeur van de PvdA, echter, wij zijn van mening  dat ook Enschede haar steentje moet bijdragen aan de energietransitie daarom sluiten wij windmolens niet uit. Gelukkig zijn de politieke jongerenorganisaties van DWARS Overijssel, Jonge Democraten Overijssel, Jonge Socialisten Overijssel, PINK! Overijssel en ROOD Enschede het met ons eens, Enschede moet meedoen.

Tevens hebben wij het goede gebruik eerst gedegen onderzoek af te wachten en dan besluiten te nemen, in plaats van op voorhand locaties en mogelijkheden uit te sluiten. Het zou andere partijen sieren dit ook te doen en geen misbruik te maken van verkiezingstijd in dit toch al lastige en beladen dossier.

Yara Hümmels

Yara Hümmels

In mijn kindertijd deelden mijn broer en ik ons ‘thuis’ ook met andere kinderen. Iedereen was welkom: pleegkinderen, kinderen uit de buurt of klasgenootjes, het maakte niets uit. Altijd een plek aan tafel, of simpelweg de mogelijkheid om met de Donald Duck op de bank weg te dromen. Mijn ouders hebben mij vroeg bijgebracht dat

Meer over Yara Hümmels