We hebben de stijgende lijn weer te pakken!

Door Ben Kokkeler op 1 april 2019

Beste partijgenoten,

Heel erg bedankt voor alle stemmen, steun en hartelijke berichten die ik heb mogen ontvangen. Door steun van velen, door grote inzet van ons campagneteam, bestuur en fractie, en door vele kiezers, ook van buiten Enschede, is het een geslaagde campagne geworden.

De analisten zijn het daarover eens: als we alle gedoe en kretologie rond het FvD even geen overdreven aandacht geven, dan heeft onze partij het goed gedaan. Niet alleen cijfermatig hebben we de stijgende lijn te pakken. We hebben ook weer meer vertrouwen gekregen, we weten weer het hart te winnen van mensen die willen bijdragen aan een eerlijke samenleving, die moed en houvast putten uit onze inzet om zekerheid te verschaffen. Zekerheid op werk, wonen, op een welkome en open samenleving voor iedereen.

Onze campagne heeft een goed resultaat opgeleverd. De opkomst in Enschede was hoog. En ik heb qua voorkeursstemmen een prima plek verworven: bij de top-3 Overijsselse kandidaten van onze partij. Helaas zonder resultaat, want ik stond dus op plaats 10 en de kiesdrempel lag dit keer hoog, bij 2.800 voorkeursstemmen.

We houden de positieve lijn vast! Voor mij geldt dat ik me onverminderd inzet voor onze partij en voor onze idealen. Nieuwe partijleiders ter rechterzijde roepen mensen op om de vrijheid van kunstenaars, journalisten en wetenschappers in te perken. Ze zouden onze samenleving ‘ondermijnen’. Wij weten wel beter. We weten waar we vandaan komen en waar onze toekomst ligt. We moeten strijden voor vrijheid, wij moeten verbinden! We moeten er zijn voor iedereen die in de knel zit, niet rond kan komen, of die het niet meer weet, die het vertrouwen in de overheid kwijt is.

Ik strijd tegen dat soort populistische mooipraters en haatzaaiers. In de politiek, en in de praktijk van mijn dagelijkse werk in het beroepsonderwijs. Ook daar sta ik voor een open samenleving die groei en emancipatie op allerlei terreinen mogelijk maakt. Als veilige plek voor jonge mensen om te leren en te groeien voor zelfstandig burgerschap in een veerkrachtige samenleving. Een samenleving waarin we mensen vanuit allerlei verschillende achtergronden, te midden van alle snelle internationale veranderingen, bij elkaar houden. Want samen staan we sterker!

Tot ziens!

Ben

Ben Kokkeler

Ben Kokkeler

Ben Kokkeler (1958, Enschede), is sedert ruim 35 jaar werkzaam voor de publieke zaak en lid van de PvdA. Hij werkte in de ontwikkelingssamenwerking, milieubeweging en organisaties voor jongeren en techniek, cultuur, het sociaal domein en hoger onderwijs (waaronder de UT en de TU-Dortmund). Sedert 2016 is hij lector Digitalisering en Veiligheid bij de Hogeschool

Meer over Ben Kokkeler