Waterschapsverkiezingen: Ellen Pot stelt zich voor

8 maart 2019

Water Natuurlijk

Overijssel is de “Tuin van Nederland” en het verband daarbinnen tussen het stedelijk gebied, het platteland en de natuur, heet “Water”. Dat vindt ook Water Natuurlijk en ook de PvdA Overijssel en ook GroenLinks en D66. Ik ben daarom een fan. Ik stond aan het begin van Water Natuurlijk, toen ik in de Provinciale Staten zat en woordvoerder “water” mocht zijn. Ik geloof in de onderwerpen van WATER NATUURLIJK. Om samen de natuur, de biodiversiteit en dus onszelf als mens, weer die plek te geven die het verdient en nodig heeft. Mensen beschouwen water vaak als iets vanzelfsprekends. Dat is ook wel logisch, omdat alles goed geregeld lijkt. Afgelopen zomer, met het gebrek aan water, is daar wel wat verandering in gekomen. Steeds meer mensen, ook in dorpen en steden, zien gelukkig het belang van beter waterbeheer in:

-Dat we een teveel aan water moeten vasthouden voor drogere tijden.
-Dat we overtollig regenwater niet in het rioleringssysteem meenemen.
-Dat we zuiveringskosten kunnen besparen als we medicijnenresten zo weinig mogelijk in het riool laten belanden.
-Dat we schoon en voldoende water (onder-)houden
-Niet alleen voor nu, maar voor altijd
-Dat water en groen, ook in de stad, een belangrijke bron van recreëren en genieten is. Voor eigen inwoners en ook voor bezoekers (toeristen).
-En dat natuurlijk helpt bij de afgesproken en noodzakelijke CO2 -reductie.
-Dat we inwoners zelf, volwassenen en kinderen, meer betrekken bij deze thema’s.
-Verder mogen de kosten voor het waterbeheer, die we samen dragen, best wat eerlijker verdeeld worden. En als je daar recht op hebt, kwijtgescholden.
-Dat we bij al onze plannen, over de kwaliteit en de kwantiteit van het water, onze oosterburen (Duitsland) betrekken vind ik belangrijk. Ook waterstromen houden zich immers niet aan landsgrenzen.

Ik zou het geweldig vinden als ik straks mee mag besturen in het waterbeheer. En voor deze bovenstaande onderwerpen mag staan. Voor het gebied Vechtstromen (Twente via Hardenberg tot Noordoost Drenthe) zelf
en voor de mensen uit de stad en het dorp. Voor jou dus.

Als jij dat ook vindt, stem dan 20 maart op mij:

lijst 2: WATER NATUURLIJK, nummer 5: ELLEN POT

Dankjewel