VN-verdrag voor rechten van mensen met een handicap: nog werk aan de winkel

13 april 2018

Vorige maand stelden we vragen aan het College van B&W over de toegankelijkheid van de gemeente Enschede voor mensen met een handicap. Aanleiding was de matige score van Enschede in het onderzoek naar de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Onlangs ontvingen we de beantwoording. Die gaf aan dat er zeker ruimte voor verbetering is.

Veel reacties

Onze vragen hebben veel reacties opgeroepen. Organisaties en inwoners benaderden ons met voorbeelden of een aanbod om mee te denken. Het sterkt ons in de gedachten dat we op dit vlak zeker nog wat te winnen hebben. Een toegankelijke stad is geen service aan inwoners met een handicap, het is het recht van iedereen om zo goed mogelijk overal aan mij te kunnen doen.

Ruimte voor verbetering

De beantwoording door het College van B&W laat ook zien dat de ruimte voor verbetering op het stadhuis wordt gezien. Hoewel over het onderzoek van Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland best iets kritisch is te zeggen, kwam wel naar voren dat ons in Enschede nog het nodige te doen staat. Soms zijn er al initiatief gestart, bijvoorbeeld op het gebied van digitale toegankelijkheid. Maar ook loopt het nog niet zo goed met het toegankelijker maken van de binnenstad voor mensen met een fysieke beperking

Vervolg

Zoals gezegd: er is ruimte voor verbetering. En die ruimte moeten we zeker gaan benutten. In de komende tijd gaan we goed nadenken over hoe we dat voor elkaar krijgen. Alle ideeën zijn welkom. Stuur gerust een mai naar [email protected].