Twence en omgeving

Door André Boersma op 31 maart 2019

Op 12 maart is het bestemmingsplan voor de Boldershoek en Twence in het stadsdeel West herzien. Het bestaande bestemmingsplan gaf de vuilverbrander geen mogelijkheid om verder te groeien en maakte het onmogelijk om een stoomleiding richting de Grolsch aan te leggen. Met de herziening is de aanleg van de stoomleiding wel mogelijk. De beoogde leiding wordt minstens 10 meter hoog, afhankelijk van of Twence de leiding deels boven- of ondergronds aanlegt.

Omwonenden hebben bezwaar aangetekend tegen de herziening van het bestemmingsplan voor Twence. In 1988 is afgesproken dat de hoogte van de vuilstort maximaal veertig meter mag zijn. De bewoners van stadsdeel West zien liever een verlaging van de maximale hoogte, en willen liefst ook dat de stoomleidingen deels ondergrond worden aangelegd om de maximale hoogte van de leiding te beperken. Het is opvallend dat de omwonenden nu met commentaar komen op het bestemmingsplan, omdat er in 2009, toen het originele bestemmingsplan Noord/West is opgetekend, geen publieke bezwaren werden gemaakt.

Het is nu van belang dat we aan de slag gaan met een amendement op de bestemmingsplanwijziging, zodat de bezwaren van de omwonenden kunnen worden meegenomen. Het amendement zal in ieder geval het advies van de gemeentecommissie bevatten om de leidingen naar de Grolsch ondergronds te laten plaatsen. Op deze manier kan Twence zich verder ontwikkelen zonder dat de lokale gemeenschap er last van heeft.

We houden u op de hoogte over de ontwikkelingen over dit onderwerp.

André Boersma

André Boersma

Ik ben Andre Boersma, geboren en getogen in Enschede. Ik ben 67 jaar oud, gehuwd en heb twee kinderen en vijf kleinkinderen. Ik ben de politiek in gegaan omdat ik vond dat de PvdA haar rode gezicht wel wat meer mocht tonen. En daar ga ik nog steeds voor. In mijn Enschede kan iedereen veilig

Meer over André Boersma