“Stoppen is geen optie”

Door Raymon Haveman op 25 december 2024

Artikel Tubantia: Narda Teke-Bozkurt: “Stoppen is geen optie”

Zaterdag 21 december heeft de Tubantia drie pagina’s gewijd aan het verhaal van ons raadslid Narda Teke-Bozkurt over haar leven, werk en de Toeslagenaffaire. Een verhaal over verheffing, recht en onrecht. Over de onmenselijkheid van de bureaucratie en de menselijkheid van diegenen die daartegen opstaan. Waarbij Narda geen moment onbenut laat om in de raadzaal hier onze PvdA standpunten helder te verwoorden en op haar werk haar toga aan te trekken om op te komen voor de mensen die vermorzeld worden door de overheid.

Laat het een voorbeeld zijn voor ons allen

Ik (Raymon) heb gewacht tot deze feestdagen om het artikel te publiceren. Dit om een voorbeeld te geven van het goede dat mensen kunnen betekenen tegen het slechte wat hen soms wordt aangedaan. Niet omdat ik gelovig ben, maar me wel aangetrokken voel tot de symbolische boodschap, dat we allemaal iets hoopvols kunnen brengen in het leven van onszelf en vooral in dat van anderen. Narda laat zien dat je vanuit je medemenselijkheid een daadwerkelijke invloed kunt uitoefenen op het leven van anderen. Laat dat nu juist een voorbeeld zijn voor ons allen.

Ik heb het hele artikel op een aparte pagina gezet, zodat iedereen het volledige artikel kan lezen. Hieronder een hele kleine samenvatting, die totaal geen recht doet aan de inhoud van het artikel. Mijn aanbeveling is dan ook om het artikel te lezen en mee te nemen in onze strijd voor vrijheid, democratie, rechtvaardigheid, duurzaamheid en solidariteit.

Klik hier om het hele artikel te lezen!

 

Een (te) korte samenvatting

Narda Teke-Bozkurt (35) is een sociaal advocaat uit Twente. Ze staat meer dan 180 slachtoffers van de toeslagenaffaire bij. Dit schandaal heeft vele ouders getroffen: onterecht teruggevorderd geld, verlies van huizen, kinderen die uit huis werden geplaatst en discriminatie. Voor Narda is stoppen geen optie, ondanks dat het werk zwaar is.

Narda heeft een sterke band met rechtvaardigheid. Al op jonge leeftijd wilde ze advocaat worden, maar ze kreeg het advies om naar het vmbo te gaan. Toch volgde ze haar droom en studeerde rechten. Haar moeder, die altijd hard werkte, was een grote inspiratiebron. Zij liet zien dat doorzetten loont, zelfs als het leven tegenzit.

Zelf heeft Narda ook ervaring met de gevolgen van bureaucratie. Haar familie kwam in de problemen door fouten van de Belastingdienst. Ze moesten duizenden euro’s terugbetalen en leefden jaren in onzekerheid. Dit motiveerde Narda om anderen te helpen die hetzelfde meemaken.

Narda vertelt dat slachtoffers van de toeslagenaffaire vaak kapot zijn van stress en schaamte. Ze voelen zich niet gehoord. Ze doet er alles aan om hen te steunen en hun vertrouwen in het rechtssysteem terug te geven. Haar werk is een combinatie van juridische hulp en menselijkheid.

Ondanks de zware druk blijft Narda doorgaan. Ze vindt dat iedereen recht heeft op een eerlijke behandeling en wil vechten tegen onrecht. Haar boodschap is duidelijk: “Wie vanuit wantrouwen naar mensen kijkt, die krijgt onvrede terug.”

Narda hoopt dat haar werk een verschil maakt. Ze is een van de laatste sociaal advocaten in haar regio en roept op tot meer steun voor haar beroep. Want rechtvaardigheid is iets waar iedereen recht op heeft.

Raymon Haveman

Raymon Haveman

Eén van de belangrijkste voorwaarden om je gelukkig te voelen is een goed thuis. Als iemand die zijn hele leven in Enschede heeft gewoond, is deze stad mijn thuis. Dat is niet afhankelijk van in welke wijk je woont, of welk huis. Wat belangrijk is, is dat je een eerlijke kans krijgt, dat er naar

Meer over Raymon Haveman