Statuten FC Twente gewijzigd

Door Yara Hümmels op 18 maart 2019

De PvdA weet hoeveel FC Twente betekent voor de stad en de regio en daarom zijn wij afgelopen maandag akkoord gegaan met het gewijzigde raadsvoorstel. Op deze manier kan FC Twente weer een gezonde organisatie worden en vooruitgang gaan boeken.

Nadat drie, voor de PvdA, belangrijke, amendementen waren aangenomen konden wij akkoord gaan met het raadsvoorstel om de statuten te wijzigen.

In het raadsvoorstel staan goede waarborgen over de verhoudingen en het minderheidsbelang in het bestuur en in de Raad van Commissarissen (RvC), om de kans op belangenverstrengeling zo klein mogelijk te maken. Op deze manier komen de aanbevelingen uit het rapport Knüppe zoveel mogelijk tot hun recht tegenover de wens én noodzaak voor FC Twente om verder te gaan, gericht op de toekomst.

Wat de PvdA betreft kan de beoogd directeur aan de slag, maar hij moet in een geloofsbrief verklaren dat niemand anders dan hijzelf aan het werk gaat voor FC Twente. Daarnaast is de aansprakelijkheid via deze BV constructie niet anders dan bij een natuurlijk persoon; de directeur is en blijft verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de club.

Daarnaast willen we eerst het schuldsaneringsplan behandeld hebben in de raad voordat het mogelijk wordt om aandelen uit te gaan geven en een lid van de Noabers toe te voegen aan de RvC. De PvdA vindt het onwenselijk deze twee zaken dit nu al toe te staan.

De PvdA wil er zeker van zijn dat FC Twente een gezonde organisatie wordt en blijft. Maar, een gezonde organisatie is ook een diverse organisatie. Hoe kan het dat in het bestuur en de RVC geen diversiteit te vinden is? Op dit moment zitten er alleen maar witte mannen met vrijwel allemaal een bepaalde leeftijd in en missen we de vrouwen. FC Twente doet daarmee zichzelf en de stad tekort, want bedrijven met diversiteit presteren beter. Het leidt tot meer innovatie en betere resultaten en dat heeft FC Twente hard nodig. De PvdA verwacht op dit punt een duidelijk inspanning van FC Twente, nu en in de toekomst.

Yara Hümmels

Yara Hümmels

In mijn kindertijd deelden mijn broer en ik ons ‘thuis’ ook met andere kinderen. Iedereen was welkom: pleegkinderen, kinderen uit de buurt of klasgenootjes, het maakte niets uit. Altijd een plek aan tafel, of simpelweg de mogelijkheid om met de Donald Duck op de bank weg te dromen. Mijn ouders hebben mij vroeg bijgebracht dat

Meer over Yara Hümmels

Waar ben je naar op zoek?