Door op 19 december 2016

PvdA-fractie versterkt met Yara Hümmels

Met ingang van 6 februari zal Yara Hümmels de fractie van de PvdA in Enschede versterken. Yara neemt de plek in die vrijkomt na het vertrek van Marijke van Hees. Yara is 31 jaar oud en werkt in het dagelijks leven als beleidsmedewerker bij Humanitas Onder Dak Twente. Daarnaast is ze campagnecoördinator bij de PvdA in Enschede en was ze de afgelopen periode congresafgevaardigde voor de afdeling.

Op de kandidatenlijst van de PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 stond Yara op plek negen.

 Yara: “Allereerst wil ik Marijke ontzettend bedanken voor al haar jaren in de lokale politiek. Het is jammer dat ik niet samen met haar heb kunnen werken, ik ben ervan overtuigd dat ik veel van haar had kunnen leren. Maar, eerlijk is eerlijk, door haar vertrek krijg ik nu de kans om ook mijn steentje bij te dragen om Enschede nog mooier te maken.

 Het gaat geleidelijk aan steeds beter met de stad, meer mensen vinden weer een baan en het lijkt erop dat we de zware jaren langzaam achter ons kunnen laten. Toch kan ik nu niet tevreden op een afstandje toekijken, we zijn er namelijk nog lang niet. Niet iedereen profiteert van de verbeteringen en dat zijn ook inwoners van deze stad.

 Onder andere door mijn werk voor mensen die dakloos zijn geraakt en mensen die veel pech hebben gekend in hun leven, zie ik dagelijks dat er nog heel veel mensen zijn die het te zwaar hebben. Waarbij elke dag een gevecht is tegen de onzekerheden in hun leven. Maar, ook als campagnecoördinator spreek ik deze mensen, tijdens de vele bezoeken aan verschillende wijken in de stad. Door nu lid te worden van de gemeenteraad voor de PvdA kan ik zelf aan de slag met deze verhalen, omdat politieke keuzes het leven raakt van deze mensen.”

 De formele procedure wordt in de komende weken doorlopen, waarna benoeming in de gemeenteraad is voorzien voor maandag 6 februari 2017.