PvdA-Enschede in gesprek met schooljeugd over onderwijsstakingen

15 maart 2019

Vandaag is het 15 maart en vindt in Den Haag de landelijke leraren staking plaats. De PvdA Enschede voelt zich hierbij betrokken en wil op lokaal niveau aandacht geven voor het onderwerp. Daarom heeft zij vandaag een groep 8 klas van de LonnekerSchool uitgenodigd om het te hebben over de verkiezingen, het recht op staken en goed onderwijs.

Het is tien uur ’s ochtends als de scholieren aankomen bij het Stadhuis, waar ze ontvangen worden door de PvdA en de gemeentebodes. Na een welkomstdrankje wacht hen een rondleiding door het monumentale pand. De kinderen zijn onder de indruk van de afbeeldingen in de mozaiekzaal, de waterlelie-lampen in de trouwzaal en de spannende klim in de toren.

De ochtend wordt voortgezet met een speels lesprogramma. Verschillende onderwerpen komen aan bod in een quiz.  “Mag de koning stemmen? ” , “Kan je gevangen gezet worden omdat je staakt?” en “Welke verkiezingen zijn er op woensdag 20 maart?” behoren tot de vragen. De winnaar wordt beloond met een medaille.

Eigenlijk is Juf Marit de echte winnaar, zij krijgt van haar klas een doosje aangereikt met complimentjes, omdat ze best mag weten dat leraren en leraressen heel goed werk doen.

Ben Kokkeler, onze Enschedese kandidaat voor de PS, en ook Jenneke Koehorst, kandidaat uit Dinkelland, onderschrijven deze boodschap en leggen de kinderen het belang van de verkiezingen voor de Provinciale Staten uit.