Parkeerplaatsen bij het Balengebouw?

Door Yara Hümmels op 3 december 2017

De PvdA krijgt signalen van inwoners van Roombeek over de mogelijke aanleg van extra parkeerplaatsen rondom het Balengebouw. Buurtbewoners maken zich hier terecht zorgen over, aangezien het Balengebouw een uniek pand is in Nederland en niet moet worden ‘vervuild’ met er omheen geparkeerde auto’s.

Het bestemmingsplan van het oude Bamshoeveterrein is destijds vastgesteld met beeldregie ‘hoog’. Voor zover wij weten, maakt dit hoge beeldregie het onmogelijk én onwenselijk parkeerplaatsen aan te leggen rondom het Balengebouw.

Daarom heeft de PvdA de volgende vragen gesteld aan het College van B&W:

  1. Kan de wethouder aangeven wat de zorgen waren van verschillende omwonenden en wat de uitkomsten van de gesprekken zijn geweest?
  2. Zijn de omwonenden geïnformeerd over de plannen van de aanleg van parkeerplaatsen? Zo ja, hoe dan? Zo nee, waarom niet?
  3. Is er een relatie tussen de oplossingen van een onveilige kruising vlakbij het Balengebouw en de aanleg van parkeerplaatsen? zo ja, wat is deze relatie?
  4. De kopers van het Balengebouw hebben ook de Zuidmolen gekocht. Zijn de parkeerplaatsen bij het Balengebouw onderdeel geweest van een deal rondom de aankoop van de Zuidmolen?
  5. Is de wethouder het met de PvdA eens dat het Balengebouw iconisch is en vanuit dit oogpunt niet moet worden voorzien van parkeerplaatsen, die de beeldregie aantasten?
  6. Is de wethouder op de hoogte van de leegstand van de parkeergarage aan de Brouwerijstraat? Zo ja, wat gaat de wethouder eraan doen dat eerst deze leegstand wordt aangepakt voordat er meer parkeerplaatsen aangelegd worden?

Het College van B&W heeft drie weken de tijd om de vragen te beantwoorden

Yara Hümmels

Yara Hümmels

In mijn kindertijd deelden mijn broer en ik ons ‘thuis’ ook met andere kinderen. Iedereen was welkom: pleegkinderen, kinderen uit de buurt of klasgenootjes, het maakte niets uit. Altijd een plek aan tafel, of simpelweg de mogelijkheid om met de Donald Duck op de bank weg te dromen. Mijn ouders hebben mij vroeg bijgebracht dat

Meer over Yara Hümmels