Mobiliteitsvisie

Door André Boersma op 19 maart 2020
De PvdA vindt dat er een mooie mobiliteit visie ligt en we zijn ook blij te zien dat inwoners via zienswijzen hebben meegedacht en dat dit heeft bijgedragen aan de totstandkoming van deze visie.
Er zijn beperkingen aangebracht om het doorgaande, stromende verkeer door het binnensingelgebied te verminderen. Auto’s die niet in de binnenstad hoeven te zijn, worden verleid de singel te gebruiken en geen sluiproutes te gaan nemen. Auto’s die wel in het centrum willen zijn, kunnen terecht in onze parkeergarages die voldoende bereikbaar zijn.
Zo ontstaat er een groter, nog aantrekkelijker, veiliger, schoner en dus leefbaarder woon-winkel hart, dat volop ruimte biedt aan fietsers en voetgangers. Dit zal onze lokale economie alleen maar verbeteren, als een stad dat vooruit durft te kijken en zo ’the place to be’ wordt en blijft.
Door de benodigde aanpassingen aan de singels, wordt Enschede ook voor het autoverkeer aangenamer, wat meteen de verkeersveiligheid ten goede komt.
Zo doet deze visie voor alle verkeersstromen wat het zou moeten doen, namelijk de stad in z’n geheel aantrekkelijker en veiliger maken.
André Boersma

André Boersma

Ik ben Andre Boersma, geboren en getogen in Enschede. Ik ben 67 jaar oud, gehuwd en heb twee kinderen en vijf kleinkinderen. Ik ben de politiek in gegaan omdat ik vond dat de PvdA haar rode gezicht wel wat meer mocht tonen. En daar ga ik nog steeds voor. In mijn Enschede kan iedereen veilig

Meer over André Boersma

Waar ben je naar op zoek?