Door André Boersma op 25 januari 2018

Kleine verbeteringen met grote impact

Het huidige Enschedese systeem voor afval heeft zich het afgelopen jaar niet van haar beste kant laten zien: illegale stort, afval naast de container zetten, soms omdat deze simpelweg vol was of niet werkte. We hebben al flinke stappen gemaakt in het verbeteren van de methode. Maar we zijn er nog niet.

Bijzondere situaties

Er zijn ook bijzondere gevallen waarover we nog eens goed moeten nadenken of we dat wel zo willen. Zo’n situatie werd ik onlangs over geïnformeerd: bij overlijden van een inwoner wordt de milieupas direct na de aangifte van overlijden geblokkeerd. Geen toegang meer tot de stort, maar ook niet tot de ondergrondse container. Het is bizar te noemen dat de vuilniszak uit de keuken op zo’n moment niet meer in de container mag.

Ook bij ontruimingen in bijvoorbeeld verzorgingstehuizen en woningen lopen familieleden en vrienden tegen hetzelfde probleem aan. Wat te doen met meubilair, vloerbedekking of andere zaken die redelijkerwijs niet meer geschikt zijn om op een andere manier her te gebruiken? Een verandering van regels zou hier erg kunnen helpen!

André Boersma

André Boersma

Ik ben Andre Boersma, geboren en getogen in Enschede. Ik ben 67 jaar oud, gehuwd en heb twee kinderen en vijf kleinkinderen. Ik ben de politiek in gegaan omdat ik vond dat de PvdA haar rode gezicht wel wat meer mocht tonen. En daar ga ik nog steeds voor. In mijn Enschede kan iedereen veilig

Meer over André Boersma