Het Zwembad

Door Deniz Dönmez op 25 januari 2019

Afgelopen maandag stond het nieuw te bouwen zwembad weer op de agenda. De kosten blijken te gaan stijgen. Wij blijven kritisch kijken naar de kostenverhoging en ook in 2017, toen er in de raad is gestemd om 16 miljoen euro uit te geven aan het nieuwe zwembad, hebben wij tegen gestemd. Ons uitgangspunt is altijd al geweest dat investeren in sport geld mag kosten, mits het dan voor iedereen in onze mooie stad betaalbaar en toegankelijk blijft. Daar gaan we voor.

In de kaders die eerder zijn meegegeven aan het college door de raad staat duidelijk in dat wij zien dat naast de topsport functie het zwembad ook genoeg recreatie mogelijkheden heeft. Daarnaast moet het zwembad ook duurzaam gebouwd worden want wie bouwt er nou tegenwoordig niet duurzaam?

Wij hebben dan ook het college gevraagd om een voorberekening van de te hanteren entreeprijs als het zwembad geopend wordt. Zwemmen moet betaalbaar blijven en de prijs mag niet harder stijgen dan de draagkracht van de inwoners van onze stad aan kan.

Volgende maand horen we meer over de kosten… wordt vervolgd.

Deniz Dönmez

Deniz Dönmez

Geboren in Almelo en opgegroeid in het mooie Enschede. De stad die mij een gevoel van trots geeft en mij laat zien dat noaberschap een groot goed is. De afgelopen twee jaar heb ik mij ingezet voor jongerenparticipatie in de politiek. Jongeren hebben vaak een duidelijke mening en mijn doel was en is nog steeds

Meer over Deniz Dönmez