Halfverharding bij Stadsbeek wordt verbeterd.

Door André Boersma op 22 augustus 2020

De Stadsbeek is nu aangelegd tot de kruising Elferinksweg- BW ter Kuilestraat. Na de zomer begint de aanleg van het gedeelte langs de Elferinksweg. Veel bewoners zijn positief over de beek. Het is een welkome en nuttige voorziening. De wijk wordt er aantrekkelijker en groener van, en de beek zorgt voor afvoer van overtollig (grond)water.

Toch zijn er ook klachten. Met name de gekozen halfverharding in de trottoirs aan de BW ter Kuilestraat zorgt voor overlast. De korrels blijven niet op de plek liggen. Ze spoelen weg, ze gaan aan de schoenen mee het huis in en aan fiets- en autobanden mee op straat. Het ziet er niet uit en het is erg onpraktisch. Ik heb deze klachten in het voorjaar aan de orde gesteld in de stadsdeelcommissie West.

Er is inmiddels contact geweest tussen bewoners en de gemeente. Afgesproken is dat de gemeente naar alternatieven kijkt. Eventueel zouden alsnog de tegeltrottoirs gedeeltelijk doorgetrokken kunnen worden. Dan hoeven mensen niet meer door de halfverharding te lopen. Rond de bomen wil de gemeente wel halfverharding houden, omdat die goed waterdoorlatend is. Maar dan moet die een betere kwaliteit hebben.

Er is inmiddels gekeken naar een ander type halfverharding. Het heeft een vergelijkbare uitstraling, is goed waterdoorlatend, maar wordt veel sneller hard (al na een dag) en laat dan ook nog maar nauwelijks iets los. Dat zou voor de bewoners heel wat schelen.

De gemeente wil dit andere type gaan toepassen in de Elferinksweg. Als er een eerste stuk is aangelegd aan de Elferinksweg, zal met de bewoners van de BW ter Kuilestraat  worden gekeken wat die ervan vinden.  Als dat beter voldoet (ook wat de bewoners betreft), zal het in hun straat ook worden aangebracht.

Een andere klacht gaat over rommel in en rond de beek. Sommige mensen zien die schijnbaar als een afvalputje. De gemeente maakt regelmatig schoon, maar het is ook aan de mensen in de wijk om erop te letten dat de beek niet vervuilt.

Wordt vervolgd, na de zomer.

André Boersma

André Boersma

Ik ben Andre Boersma, geboren en getogen in Enschede. Ik ben 67 jaar oud, gehuwd en heb twee kinderen en vijf kleinkinderen. Ik ben de politiek in gegaan omdat ik vond dat de PvdA haar rode gezicht wel wat meer mocht tonen. En daar ga ik nog steeds voor. In mijn Enschede kan iedereen veilig

Meer over André Boersma

Waar ben je naar op zoek?