Geef dit prentenboek cadeau: Woeste Willem

Door Deniz Dönmez op 12 juni 2020

Uit een boek (voor)lezen is niet alleen leuk om te doen, maar ook ontzettend leerzaam. En met de jaarlijkse campagne “Geef een prentenboek cadeau” nu ook heel betaalbaar. Vanaf 12 juni ligt het prentenboek Woeste Willem in de boekhandel voor slechts € 2,50. Het boek, geschikt voor kinderen rond 4 jaar, kan worden weggegeven of gedoneerd aan gezinnen waar behoefte is aan extra aandacht voor taalontwikkeling.

Opgroeien tussen boeken

In Enschede is ongeveer 24% van de bevolking laaggeletterd. In een gezin waar ouders moeite hebben met taal zijn vaak geen of weinig boeken voor kinderen. Voorlezen is vaak niet gebruikelijk. De leesbevorderingscampagne “Geef een prentenboek cadeau” heeft als missie om alle kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste kinderboeken. De PvdA Enschede zet zich graag in voor deze belangrijke, sympathieke campagne.

Woeste Willem

Woeste Willem is een humeurige en mopperende zeerover, maar met het jongetje Frank sluit hij vriendschap en aan hem vertelt hij al zijn avonturen. Het boek is niet nieuw, maar verscheen voor het eerst in 1992 en is in 2020 uitgekozen tot prentenboekcadeau van dit jaar.

Prentenboek in ruim 20 talen

De boeken kunnen worden voorgelezen maar ook samen via een audiobestand worden beluisterd via de website www.prentenboekeninalletalen.nl Op deze website zijn audiobestanden te vinden waarin het boek in ruim 20 talen en dialecten wordt voorgelezen. Van Chinees tot Hebreeuws en van het Vlaams tot ons eigen Twents. De PvdA Enschede heft de Twentse vertaling opgenomen.

In samenwerking met onder andere de bibliotheek, de VoorleesExpress, M-Pact en boekhandel Broekhuis zorgen wij dat de boeken aan kinderen, waar thuis lezen en voorlezen niet vanzelfsprekend is, gegeven worden. We willen alle Enschedese kinderen graag kennis laten maken met dit mooie verhaal. Ook in het Twents!
Als PvdA Enschede doneren wij, mede mogelijk gemaakt door donaties van alle leden, 363 boekjes ter aanmoediging van de actie.

Deniz Dönmez

Deniz Dönmez

Enschede, de stad die mij een gevoel van trots geeft en mij laat zien dat noaberschap een groot goed is. Onze stad waar we met zo veel verschillende mensen samen kunnen leven. We zijn noabers van elkaar en moeten verbinding blijven houden met elkaar, want dat maakt onze stad ook zo mooi. Ik ben Deniz

Meer over Deniz Dönmez