Door op 6 maart 2014

Fietsbrug Auke Vleerstraat straks eindelijk af

De mankementen aan de fietsbrug over de Auke Vleerstraat worden eindelijk verholpen. Bij herhaling heeft de PvdA aandacht gevraagd voor de problemen met het wegdek en de verlichting. Herhaalde reparaties leidden niet tot het gewenste resultaat. Nu wordt alles dus goed aangepakt.

Al vanaf de oplevering zijn er problemen met de brug. Het wegdek ging stuk, werd gerepareerd, maar ging opnieuw stuk. De mooie verlichting in de brugleuning werkte niet goed en ook daar hielpen reparaties niet. De leverancier ervan is inmiddels failliet.

De brug blijkt echter nog altijd niet in zijn geheel te zijn opgeleverd. Afgesproken is nu dat de aannemer het werk af zal maken. Het wegdek krijgt een nieuwe toplaag en de verlichting wordt vervangen door nieuwe.

De toplaag van het wegdek zal, als het weer het toelaat, in de meivakantie worden vervangen. Daarvoor wordt de veelgebruikte brug afgesloten. Dit heeft tot gevolg dat fietsers tijdelijk geen oversteek hebben bij het drukke kruispunt Windmolenweg/H. ter Kuilestraat/Auke Vleerstraat en een heel stuk om moeten fietsen. Een tijdelijke verkeerslichteninstallatie lijkt mij een veilige oplossing.

Als alles goed gaat, is de brug straks helemaal af. Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat.

Dan is de brug eindelijk de mooie en veilige brug geworden zoals die was bedoeld.

Waar ben je naar op zoek?