Door op 22 september 2016

FC Twente: ‘Gewoon doen’ en goed presteren

Maandag 19 september presenteerde FC Twente haar nieuwe beleidsvisie aan de gemeenteraad voorafgaand aan de stedelijke commissie. Gewoon doen en Gewoon doen. De ene keer de nadruk op gewoon, de andere op doen. Oftewel: geen rare fratsen meer in de Grolsch Veste en een mentaliteit van aanpakken.

Het zijn twee belangrijke ingrediënten voor FC Twente om op alle vlakken weer een succesvolle club te zijn. Wat niet betekent dat de club over enkele jaren weer meestrijdt om het kampioenschap, maar wel dat de prestaties een afspiegeling worden van de hoogte van de begroting. FC Twente heeft de potentie om zo ongeveer de vierde begroting van Nederland te kunnen overleggen, de sportieve doelstellingen moeten daar op aansluiten.

Financieel presteren
De krabbel is nog steeds niet gezet onder een garantstelling van de gemeente voor FC Twente. Daarvoor moet de club eerst formeel een aanvraag indienen. Die toetsen we vervolgens kritisch op haalbaarheid en juistheid. Zijn de risico’s niet te hoog? Past de maatschappelijke inzet van FC Twente bij haar kunnen? Om maar eens wat voorbeelden te noemen. De garantstelling is nodig om te dure leningen af te kunnen lossen en te vervangen door leningen met een lagere rente en een langere looptijd. Dat moet er voor zorgen dat de financieringslasten passen bij het kunnen van de club.

Sportief presteren
Voorwaarde voor financieel presteren is sportief presteren. Niet meer met dure aankopen, maar met slimme scouting en een goede jeugdopleiding. De jeugdelftallen van FC Twente presteerden altijd goed in Nederland. De laatste jaren is echter het mes flink in zowel scouting als jeugdopleiding gezet, toch de fundamenten voor de toekomst. FC Twente overweegt een nieuwe accommodatie, mogelijk in Enschede, om te zorgen dat het topsportklimaat terugkeert in Enschede. De club is van harte welkom, als dat betekent dat Enschede daarmee een steentje bijdraagt aan het weer gezond worden van de FC.