Ben Kokkeler kandidaat afdelingsvoorzitter

Door Ben Kokkeler op 12 mei 2019

voorzitter van een mooie politieke vereniging in Europa

Beste partijgenoten,

Ik heb mij kandidaat gesteld als voorzitter van onze afdeling, met veel plezier en overtuiging. De Enschedese PvdA is een mooie afdeling, het is een plezier daarin een bijzondere rol te mogen vervullen. Dat het goed gaat met de afdeling is aan velen van ons te danken, maar zeker aan degenen die onze afdeling een gezicht geven: de huidige en vorige fractie, onze wethouder, ons campagneteam, en natuurlijk het huidige bestuur onder leiding van Saskia. Ik wil die goede sfeer vasthouden en waar mogelijk verder verbeteren. Ik ben, ook los van de politiek, een verenigingsmens, heb vanaf mijn 20e in allerlei verenigingsbesturen gezeten, vooral op gebied van ontwikkelingshulp, natuur- en milieu, belangen- en vakverenigingen. Het plezier heeft ook veel van doen met ‘Enschede’, ik ben hier geboren, elders in NO Twente opgegroeid, heb op veel plekken in de wereld mogen werken en wonen, en zoals dat vaak gaat: het voelt hartstikke goed om in je eigen omgeving maatschappelijk actief te zijn.

De overtuiging is er zeker ook. Ik werk al 40 jaar voor de publieke zaak. Naast mijn politieke overtuiging, is er vooral het belang van een politieke vereniging in deze tijd. Ik sta open voor de nieuwe realiteit dat veel mensen geen lid meer zijn van verenigingen of coöperaties. Maar ik weet en voel ook dat het dan extra belangrijk is hard te werken aan verbinding. Naast het politieke leiderschap van onze fractie en wethouder, is daarin een vereniging belangrijker dan ooit. Een politieke vereniging te midden van de vele verenigingen en informele netwerken die Enschede kent. Wie weet er nog wat een politieke vereniging doet? Wie voelt nog dat het hartstikke leuk is daarvan lid te zijn, samen met andere leuke en gemotiveerde mensen aan de toekomst van je stad te werken? Dat kunnen we nog actiever uitdragen.

Een andere kant van ‘verbinden’ is de samenwerking. Met andere linkse politieke verenigingen, maar vooral met de andere afdelingen in Twente, met onze fractie in de Staten van Overijssel, en ook met de naburige SPD afdelingen. Er is veel dat ons met deze Oosterburen verbindt: historie, gezamenlijke strijdpunten, maar ook actuele zaken rond ‘Europa’, werkgelegenheid, milieu, en natuurlijk de culturele levendigheid van onze stad waaraan vele Duitse buren een actieve bijdrage leveren.

Ik zie jullie allen graag op 29 mei in onze ALV, maar ga vooral eerst op 23 mei stemmen voor een verbonden Europa!

Ben

Ben Kokkeler

Ben Kokkeler

Ben Kokkeler (1958, Enschede), is sedert ruim 35 jaar werkzaam voor de publieke zaak en lid van de PvdA. Hij werkte in de ontwikkelingssamenwerking, milieubeweging en organisaties voor jongeren en techniek, cultuur, het sociaal domein en hoger onderwijs (waaronder de UT en de TU-Dortmund). Sedert 2016 is hij lector Digitalisering en Veiligheid bij de Hogeschool

Meer over Ben Kokkeler