Gebrek aan karakter of een gebrek aan geld?

Door Yara Hümmels op 20 december 2017

“Ik kom niet in de financiële problemen. Daar ben ik te slim voor.” Een quote van wethouder Jeroen Hatenboer. Afgelopen week stond deze tekst in de krant en net als velen met mij dachten we: ‘hé, wat is dit nu, dat zeg je toch niet?!’ Een koude douche voor iedereen die te maken heeft met financiële problemen en elke dag keihard werkt aan een oplossing. Én een heel vervelend over het gemeentebestuur; ‘denken zij zo over mensen?”

Zorgvuldig als wij zijn hebben we het hele weekend gewacht op een rectificatie. Maar toen dat niet kwam, kon de PvdA niet anders dan vragen stellen over deze uitspraken.

Wij hebben de wethouder een aantal vragen gesteld, waarop gelukkig het antwoord kwam dat zijn woorden uit de context waren getrokken en dat hij het anders bedoeld had. Nee, om rectificatie had hij niet gevraagd, dat had toch geen zin, de kranten schrijven toch wat ze zelf willen, aldus de wethouder.

Het had de wethouder gesierd als hij zelf, direct na publicatie, had aangegeven dit niet zo te bedoelen. Dit had hemzelf, het aanzien van het gemeentebestuur én de inwoners van de stad goed gedaan. Een gemiste kans wat de PvdA betreft. Ons hoef je namelijk niet uit te leggen dat armoede en schuldenproblematiek niet een gebrek aan karakter of intellect is, maar vooral een gebrek aan geld.

Yara Hümmels

Yara Hümmels

In mijn kindertijd deelden mijn broer en ik ons ‘thuis’ ook met andere kinderen. Iedereen was welkom: pleegkinderen, kinderen uit de buurt of klasgenootjes, het maakte niets uit. Altijd een plek aan tafel, of simpelweg de mogelijkheid om met de Donald Duck op de bank weg te dromen. Mijn ouders hebben mij vroeg bijgebracht dat

Meer over Yara Hümmels