Door op 29 september 2016

Ambitieuze plannen voor Kop van de Boulevard

Ambitieuze plannen voor de Kop van de Boulevard: zo moeten de gebouwen van het SLO en van de ING tegen de vlakte, moet de inrit van de Zuidmolen-parkeergarage in het pand worden gelegd en komt er een geheel nieuwe stedelijke ontwikkeling. Een mooi staaltje ambitieuze stadsontwikkeling, die moet bijdragen aan de uitstraling van Enschede. Maandag 26 september presenteerde ontwikkelaar LIFE, die een intentieovereenkomst met Enschede sloot, de plannen in het randprogramma van de Stedelijke raadscommissie.

In het gebied tussen het Koningsplein en de Zuidmolen aan de ene kant, en Nijverheidstraat aan de andere kant moet in de komende pakweg tien jaar flink gebouwd worden. Zo’n 500 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen, zowel (sociale) huur als koop, moeten verrijzen in het gebied. Er komen geen megahoge gebouwen, maar bouw die past bij de omgeving.

De Belgische ontwikkelingsmaatschappij LIFE is de trekker van het project. LIFE staat voor Living in Funky Environments. Een slogan die past bij moderne stadsontwikkeling van een ambitieuze stad als Enschede. Fractiegenote Marijke van Hees speelde een grote rol in het aantrekken van LIFE: zij enthousiasmeerde de Belgen voor de kansen van Enschede.

De ontwikkeling komt niet van de een op de andere dag tot stand. LIFE verwacht dat er niet voor 2019 gebouwd gaat worden. De inpassing wordt samen met de stad gedaan, waarbij er natuurlijk oog voor moet zijn dat de diverse stedelijke ontwikkelingen elkaar aanvullen en niet in de weg zitten.

De ontwikkeling van de Kop van de Boulevard betekent een mooie investering voor de stad, op een plek die wel een oppepper kan gebruiken. Het SLO-pand is al enkele jaren niet meer (volledig) in gebruik, Het Dish Hotel is niet meer en het gebouw van de ING is niet bepaald het mooiste pareltje van de stad.

LIFE laat zien dat Enschede aantrekkelijk is om in te investeren. Dat is mooi. Enschede heeft een dergelijke investering hard nodig en het zou mooi zijn als de ontwikkeling leidt tot nog meer reuring in de stad.