Door op 24 januari 2014

Afdelingsvoorzitter Saskia Voortman stelt zich voor

pvda nederland sterker en socialerSinds enkele weken ben ik voorzitter van onze afdeling. De hoogste tijd om mij eens nader voor te stellen. Inmiddels ben ik bijna 12 jaar lid van de partij en ook ongeveer even lang actief. Van 2003 tot 2007 was ik lid van provinciale staten.

Naast het lidmaatschap van het afdelingsbestuur heb ik daarnaast verschillende functies binnen de partij vervuld. In het dagelijks leven werk ik bij een buurgemeente op de afdeling juridische zaken en de raadsgriffie. Ik ben getrouwd met Lars en moeder van twee dochters van 5 en 3,5 jaar.

De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen is op dit moment in volle gang en wordt door onze lijsttrekker en het campagneteam zorgvuldig voorbereid. Als je een bijdrage wilt leveren aan campagneactiviteiten, waarbij alle kleine beetjes helpen, neem dan contact op met campagnecoördinator Yara Hümmels.

Er komen spannende tijden aan voor de gemeente. De transities van AWBZ en Jeugdzorg en de participatiewet vragen een andere manier van invulling van financiële middelen en omgang met de burger. De keuzes die door onze regeringsdeelname met de VVD in Den Haag worden gemaakt, zijn soms moeilijk uit te leggen en roepen vragen op bij mensen. Dat merk en hoor je ook als je bij de mensen aan de deur gaat tijdens het canvassen. Het is van belang dat we blijven luisteren naar inwoners en daar waar wij kunnen ook iets betekenen om hen verder te helpen. Het ombudsteam is daar een mooi voorbeeld van.

In 2009 ben ik lid geworden van het afdelingsbestuur en sinds de zomer van 2012 heb ik de rol van vice-voorzitter vervuld. Dat heeft mij de tijd gegeven om niet alleen de rol van vervanger van de voorzitter in te vullen, maar ook om eens te zien wat er bij een voorzitterschap allemaal komt kijken. Ik heb me daarbij ook afgevraagd wat voor een type voorzitter ik zou willen zijn. Ik wil in de eerste plaats toegankelijk en benaderbaar zijn. Door actief mee te helpen bij het canvassen, maar ook contact te leggen met b.v. nieuwe leden. Je kunt mij ook persoonlijk benaderen.

De fractie draagt de verantwoordelijkheid voor de invulling van het PvdA geluid in de gemeenteraad, maar moet daarbij wel gevoed worden door haar achterban. Het bestuur vervult daar een cruciale rol in. Ik verwacht in de nieuwe raadsperiode gezamenlijk met het bestuur een bijdrage te kunnen leveren aan het aangaan van discussies over de verschillende thema’s en een verbindende rol te kunnen spelen tussen de fractie en het bestuur.

Saskia Voortman,
afdelingsvoorzitter
smhvoortman@kpnmail.nl