20e Jan Schaeferprijs: meld je kandidaten aan!

8 december 2017

Op zaterdag 17 februari 2018 reikt de Enschedese PvdA-gemeenteraadsfractie, voor de 20e keer, de Jan Schaeferprijs uit. Deze prijs wordt uitgereikt aan mensen die iets uitzonderlijks hebben gedaan voor de leefbaarheid in stad of wijk. De prijs is vernoemd naar wijlen Jan Schaefer – oud PvdA-Tweede Kamerlid, staatssecretaris van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, en wethouder in Amsterdam. Van hem is de gevleugelde uitspraak “In gelul kun je niet wonen!” afkomstig.

Daarom een prijs voor mensen die de handen uit de mouwen hebben gestoken en een bijzonder initiatief hebben genomen dat een zichtbare of tastbare verbetering oplevert voor het leefklimaat in onze stad.

De prijs

De prijs bestaat uit een persoonlijke herinnering voor de winnaar(s) en een passend cadeau ter waarde van 500 euro ter ondersteuning van het initiatief. De uitreiking zal plaatsvinden op 17 februari 2018. Dat gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst, waar alle kandidaten in het zonnetje worden gezet.

De criteria

Iedereen kan kandidaten voordragen. Ook schrijft de fractie wijkraden, buurtcomités, wijkwelzijnsorganisaties en uiteenlopende instellingen, instanties en organisaties aan met de oproep om kandidaten voor te dragen. Om voor de prijs in aanmerking te komen moeten kandidaten aan de volgende criteria voldoen:

  • het moet gaan om een initiatief dat toegankelijk is en het leefklimaat van stad, wijk, buurt of straat zichtbaar of tastbaar verbetert. Dat kan op uiteenlopende gebieden zijn en zaken betreffen als het bevorderen van de sociale samenhang (door b.v. organisatie van activiteiten in buurt of wijk), sport, onderwijs, cultuur, leefmilieu of het aanzicht van de buurt
  • de kandidaat/organisatie moet dit initiatief niet beroepshalve/betaald hebben genomen, het moet een pure vrijwilligersactiviteit betreffen.
  • dit jaar willen we nadrukkelijk ook beroep doen op het aanmelden van jongeren.

De beoordeling

Alle gekandideerde personen/organisaties worden bezocht. Er wordt een kort verslag opgemaakt ten behoeve van een onafhankelijke jury, die de uiteindelijke winnaar aan zal wijzen.

Aanmelden

Kandidaten kunnen aangemeld worden per e-mail: [email protected]. De sluitingstermijn voor aanmeldingen is 12 januari 2018.