Door op 16 februari 2017

Politiek café FNV met John Kerstens op 3 maart

Sinds een paar maanden ben ik naast de PvdA ook actief voor de FNV in Enschede/Twente. Ik ben gekozen in het bestuur van Lokaal FNV Enschede als vicevoorzitter. Vanuit deze functie houd ik mij ook bezig met politiek en probeer ik de contacten tussen onze partij en de vakbeweging positief te beïnvloeden.

Net zoals vele sociaaldemocraten groeide ik op in een rood nest waar je naast de PvdA ook lid was van de vakbond. Dat was vanzelfsprekend. Tegenwoordig is dat anders. Je ziet en merkt dat er nauwelijks sprake meer is dat de PvdA en FNV natuurlijke bondgenoten zijn. Dat vind ik jammer.

Op dit moment ben ik bezig met een FNV-werkgroep die een politiek café organiseert rondom de Tweede Kamerverkiezing. Deze bijeenkomst wordt gehouden op vrijdag 3 maart in café/zaal Vrieler, Brinkstraat 301-303. Het begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). De FNV wil dat de kwaliteit van de samenleving verbetert met meer “echte banen, zekerheid, kwaliteit en koopkracht”. Door samen te werken en te knokken voor elkaar worden we sterk, Niet ieder voor zich, maar met elkaar.

Voor dit politieke café zijn uitnodigend: PvdA, SP, 50Plus, D66, GroenLinks, CDA en VVD. In elk geval zijn, voor zover nu bekend, de volgende kandidaat Tweede Kamerleden aanwezig: John Kerstens (PvdA), Frank Futselaar (SP), Wilma Schrover (50Plus) en Jaimi van Essen (D66). Zoals bekend staat John Kerstens nummer 11 op de PvdA-kieslijst. Hij is  de eerste woordvoerder werkgelegenheid, arbeidsmarkt van de PvdA-Tweede Kamerfractie. Voordat John ruim 4 jaren geleden kamerlid werd, was hij voorzitter van FNV Bouw.

Het is goed en verstandig dat de PvdA Enschede zich duidelijk laat zien en horen bij het politiek café van de FNV. Kom daarom op vrijdag 3 maart naar zaal  Vrieler en doe actief mee aan het debat.